Historische straatverlichting in binnenstad hersteld

Dit item is verlopen op 25-12-2019.
Logo CityTec

Monteurs hebben namens CityTec in de binnenstad de historische straatverlichting kunnen herstellen. De lantaarnpalen branden 's avonds en 's nachts nu weer als normaal.

Een blikseminslag twee weken geleden veroorzaakte een storing die zorgde dat een aantal lantaarnpalen knipperden of helemaal niet meer werkten.

Nieuw materiaal

De levering van nieuw materiaal liet enige tijd op zich wachten. Nadat het materiaal dinsdag geleverd werd, zijn monteurs meteen gestart met de reparatie. Als eerste konden de lantaarnpalen aan de Zuiddijk worden hersteld. Woensdagavond 4 december 2019 is ook de overige straatverlichting gerepareerd.

De monteurs waren verrast door de hartelijke reacties van omwonenden. Zij werden zelfs getrakteerd op koffie en koekjes.

Kabelstoring

Tegelijk met de reparatie van de verlichting die door de bliksem was getroffen, heeft CityTec meteen de storingen bij een aantal andere lantaarnpalen in de binnenstad laten oplossen. Alleen aan de Noordvliet z.z. konden vier lantaarns nog niet worden gerepareerd. Stedin is gevraagd op deze locatie een kabelstoring te verhelpen.