Heeft u een idee voor het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid?

Dit item is verlopen op 20-02-2019.

Bewoners die willen helpen de leefbaarheid en veiligheid in hun woonomgeving te verbeteren kunnen een beroep doen op het wijkbudget.

Maasdelta en de gemeente hebben geld beschikbaar voor bewoners met een goed idee gericht op het verbeteren van de kwaliteit van hun buurt op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

Kerstkransen

Steeds meer bewoners vragen deze bijdrage leefbaarheid en veiligheid aan. Rond de feestdagen kon bijvoorbeeld door gebruik te maken van het wijkbudget in het Zwaluwnest een creatieve avond worden gehouden met het thema 'wie maakt een leuke kerstkrans'. Het zorgde voor veel enthousiasme en creativiteit.

Kerstversiering

Bewoners van Het Balkon vroegen een bijdrage voor het sfeervol versieren van hun wijk met kerstbomen en kerstverlichting. Het gezamenlijk versieren was een mooie gelegenheid om beter kennis te maken met de buren die afgelopen jaar in deze, in aanbouw zijnde, nieuwbouwwijk zijn komen wonen.

Oliebollen bakken

Het traditionele oliebollen bakken door bewonerscommissie 'Bewoners Belangen Talmastraat e.o.' in de wijk Kapelpolder trok weer veel belangstelling. Tijdens het wachten op de oliebollen raakten veel bewoners in gesprek en deelden onderling goede wensen uit.

Nieuwjaarsmeeting

Daarnaast heeft de in 2018 opgerichte Bewonerscommissie Van Beethovenlaan 55+ met de feestdagen meteen van zich doen spreken. Voor het eerst in de geschiedenis van de flat werd er een eigen kerstboom in de entree geplaatst. En de eerste nieuwjaarsmeeting smaakte naar meer.

Aanvragen

Heeft u ook een goed idee om uw wijk leefbaarder en veiliger te maken? Kijk op www.maassluis.nl/bijonsindewijk voor de voorwaarden en vul het digitale aanvraagformulier in.