HartslagNu zoekt burgerhulpverleners

Dit item is verlopen op 21-01-2020.

Burgemeester Haan heeft 23 november 2019 tijdens de veiligheidsmarkt en open dag van de brandweer een overeenkomst getekend met HartslagNu.

HartslagNu zorgt samen met de Hartstichting voor de alarmering van burgerhulpverleners bij een reanimatiemelding.

Cruciale minuten

Jaarlijks worden zo'n 17.000 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst wanneer er binnen 6 minuten acute hulp is. Hoewel in de regio Rotterdam-Rijnmond, naast de ambulance, ook de brandweer en politie bij reanimaties worden gealarmeerd, lukt het toch niet altijd binnen deze eerste, cruciale minuten hulp te bieden.

Oproepsysteem

Reanimatie-oproepsysteem HartslagNu kan de hulp mogelijk versnellen. Belt iemand naar 112 bij het vermoeden van een hartstilstand dan roept het systeem automatisch aangesloten burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer om te reanimeren of de dichtstbijzijnde AED te halen. Zo krijgt het slachtoffer snel al de juiste hulp als de professionele hulpverleners nog onderweg zijn.

Aanmelden

Gemeente Maassluis steunt HartslagNu en vraagt daarom mensen die burgerhulpverlener willen worden, zich te melden via www.hartslagnu.nl.