Grote inzaaiactie wilde bloemen bij Het Balkon

Dit item is verlopen op 15-06-2017.

Pal tegenover de ingang van basisschool Het Balkon begon woensdagmiddag 17 mei 2017 een grote inzaaiactie met wilde bloemen om de bijen in Maassluis een betere kans te geven om voedsel te verzamelen.

Bloemen in allerlei kleuren

Hoogheemraad Marcel Houtzager van het Hoogheemraadschap Delfland en wethouder Arnold Keijzer zaaiden samen met 220 kinderen van basisschool Het Balkon de eerste kilometer in van een traject van ruim 6 kilometer dijk, waar de komende maanden de mooiste bloemen in allerlei kleuren zullen bloeien.

Herstel bijenstand

In het gebied van Delfland ligt ongeveer 20 kilometer dijk, waarvan zeker de helft geschikt is om met wilde bloemen ingezaaid te worden. "Zo zorgt het Hoogheemraadschap niet alleen dat we met onze dijken droge voeten houden, maar ook dat het landschap aantrekkelijk wordt en de bijenstand zich kan herstellen", aldus Houtzager.

Geen honden op de dijk!

De hoogheemraad deed een dringend beroep op bewoners, scholieren en de gemeente om samen de dijk tegen gravende honden en zwerfafval te beschermen: "Laat je hond niet uit op de dijk. Geef de bloemen de tijd om te groeien. Straks hebben we er allemaal plezier van."