Grote belangstelling ontwikkeling Sluispolder-West

Dit item is verlopen op 28-05-2019.

Veel omwonenden en andere inwoners van Maassluis bezochten dinsdagavond 7 mei 2019 de informatiemarkt over de ontwikkelingen in Sluispolder-West en omgeving.

Tijdens deze inloopavond in Ontmoetingscentrum de Vliet werden vooral vragen gesteld over de plannen in Sluispolder-West, de Jacob Catstraat, de Constantijn Huygenstraat en de Vlietlocatie.

Deelplannen

Gemeente Maassluis, Maasdelta en de projectontwikkelaars ABB Bouw en Waal gaven een toelichting op de verschillende deelplannen en werkzaamheden in de wijk. De bezoekers hadden vooral vragen over de planning van de sloop en de uitvoering van de werkzaamheden. Na het opleveren van de nieuwe huurwoningen aan het Da Costaplein keert een deel van de oorspronkelijke huurders terug vanuit de wisselwoningen aan de Mgr Bekkerslaan. Na de zomer gaan de bewoners van de Jacob Catstraat naar die wisselwoningen zodat de sloop en nieuwbouw van de Jacob Catstraat en Constantijn Huygenstraat kan starten.

De Vliet

Rond september start de nieuwbouw aan de P.C. Hooftlaan waar 64 appartementen worden gerealiseerd die ruimte bieden aan de huidige bewoners van wooncomplex De Vliet dat op termijn wordt gesloopt. In de nieuwbouw is ook een recreatieruimte voorzien. Verder worden aan de Rhijnvis Feithstraat 14 eengezinswoningen gebouwd.

Huur- en koopwoning

Veel aanwezigen toonden interesse in de nieuwe huur- en koopwoningen die in het gebied worden gerealiseerd. Ook de kraampjes met informatie over het interactieve wijkkunstproject en de Woonservicezone waren in trek bij de aanwezige omwonenden.