Groote Kerk aangewezen als bijzondere trouwlocatie

Dit item is verlopen op 24-08-2017.

Bruidsparen kunnen in Maassluis uit verschillende locaties kiezen voor het laten voltrekken van hun huwelijk of partnerschap. Vanaf 1 augustus 2017 wordt het ook mogelijk te trouwen in de Groote Kerk.

Vrijdag 28 juli 2017 hebben burgemeester Haan en de rentmeesters van de Groote Kerk, de heren Vroon en Noordam, de overeenkomst ondertekend waarmee de Groote Kerk is aangewezen als bijzondere trouwlocatie.

Grootste huwelijkslocatie

De kerk, gelegen op het Kerkeiland nabij het oude centrum, wordt hiermee de grootste huwelijkslocatie van Maassluis. Overigens biedt deze locatie niet alleen plaats aan grote trouwgezelschappen, ook kleinere gezelschappen kunnen er terecht.

Bijzonder gebouw

De Groote Kerk is een Rijksmonument uit 1639 en is gebouwd op de plaats waar zich tijdens de Tachtigjarige Oorlog een oorlogsschans bevond ter bescherming tegen de Spaanse troepen. Het bijzondere gebouw wordt ook wel de Nieuwe Kerk genoemd en is één van de eerste kerken in Nederland die als protestante kerk is gebouwd.

Markante locatie

De locatie is een markant punt in Maassluis. In het gebouw vallen de prachtige kroonluchters, de preekstoel en de dooptuin op. Ook het Garrels-orgel en de gebrandschilderde ramen springen in het oog en geven een unieke sfeer. Door de aanwezigheid van een orgel en een piano is er de mogelijkheid voor muzikale omlijsting.

Meer informatie over trouwen in Maassluis

Op www.maassluis.nl/trouwen is meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap te vinden. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met het Publiekscentrum van de gemeente Maassluis, telefoon: 14010 of e-mail: burgerzaken@maassluis.nl.

Ervaar Maassluis

De Groote Kerk kan van woensdag tot en met zaterdag worden bezocht tussen 10.00 en 16.00 uur. Op maandag en dinsdag kan de kerk op afspraak worden bezocht. 

Een bezoek aan Maassluis en de Groote Kerk is zeer de moeite waard. Laat je verrassen en Ervaar Maassluis.