Grip op coronavirus met lokale maatregelen

Dit item is verlopen op 22-08-2020.

De Nederlandse corona-aanpak is erop gericht het virus maximaal onder controle te krijgen, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen. Nog steeds leven gelukkig veel mensen de basisregels na maar het baart de overheid zorgen dat er ook heel veel mensen zijn die dit niet doen.

Het kabinet ondersteunt daarom de lokale bestuurders om hun bevoegdheden in te zetten om het corona-virus onder controle te krijgen. Daarnaast worden enkele landelijke maatregelen verscherpt. Dat alles kan betekenen dat er lokaal extra maatregelen kunnen worden opgelegd, bovenop de landelijke geldende maatregelen.

Horeca

Zo moet de horeca voor binnen én buiten, ongeacht de omvang van de horecagelegenheid, gaan werken op basis van reservering (van tevoren of aan de deur), een gezondheidscheck en het toekennen van een vaste zitplaats (placering) aan een tafel of aan de bar. Daarnaast worden alle bezoekers gevraagd zich te registreren. Bezoekers laten naam en contactgegevens achter zodat de GGD contact kan opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horecagelegenheid. De veiligheidsregio's kunnen, als daartoe aanleiding is, bijvoorbeeld overgaan tot het beperken de openingstijden van de horeca.

Lees ok alle maatregelen en waarschuwingen in het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

Download