Gemeentelijke Erespeld voor de heren D. de Blij en A.R.M. van der Burgt

Dit item is verlopen op 29-01-2019.

De heren D. de Blij en A.R.M. van der Burgt ontvingen vrijdag 21 december 2018 de Erespeld der Gemeente uit handen van burgemeester Edo Haan. 

Zij kregen de gemeentelijke onderscheiding vanwege hun langdurige verdiensten als vrijwilliger bij de Maassluise Brandweer.

De heer De Blij

De heer De Blij is op 1 december 1993 begonnen als vrijwilliger bij de Gemeentelijke Brandweer Maassluis en was op dat moment werkzaam bij de gemeente Maassluis bij de afdeling Gemeentewerken. In 2000 ging de Brandweer Maassluis over in de Brandweer Waterweg.

Beroepsbrandweerman

Begin 2000 is de heer De Blij naast zijn vrijwillige inzet bij de Maassluise brandweer beroepsbrandweerman geworden. Zijn vrijwillige inzet voor der brandweer binnen de gemeente Maassluis is nog altijd onverminderd aanwezig. Zijn kennis opgedaan bij zijn werkzaamheden als beroepsbrandweerman zet hij in om met zijn collega’s van de vrijwillige brandweer Maassluis te oefenen en hen trainingen te geven.

Hoofdbrandwacht

Tijdens zijn werkzame jaren als beroepsbrandweerman heeft de heer De Blij opleidingen en trainingen gevolgd. Op 1 februari 2010 kreeg de heer De Blij de aanstelling tot Hoofdbrandwacht. Op 13 juli 2010 heeft hij het Certificaat Drager, verrichten van onderhoud aan duiktoestellen behaald. Na het succesvol behalen van zijn diploma pompbediende en brandweerchauffeur is hij per 20 januari 2011 aangesteld als chauffeur van alle brandweer voertuigen.

Duikteam

Ook voor de werkzaamheden binnen het duikteam van de brandweer heeft de heer De Blij diverse diploma’s behaald. In 2017 behaalde hij het certificaat boottraining Brandweer Duikteam en Duikploegleider.

De heer Van der Burgt 

De heer Van der Burgt kreeg op 1 maart 1993 zijn tijdelijke aanstelling als Aspirant Brandwacht bij de Maassluise Vrijwillige Brandweer. Gedurende zijn loopbaan bij de brandweer heeft hij diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Op 1 januari 1994 werd hij bevorderd tot Brandwacht en 1 jaar later werd hij bevorderd tot Brandwacht Eerste Klasse. In April 1998 heeft de heer Van Der Burgt het Diploma Hoofd Brandwacht behaald.

Brandweerchauffeur

In 2000 ging de Brandweer Maassluis over in de Brandweer Waterweg en volgde in 2004 en 2005 de afronding van de opleiding pompbediende en brandweerchauffeur. Daarnaast heeft de heer Van Der Burgt in 2005 zowel het diploma voor Brandweerchauffeur als de opleiding tot VC centralist behaald. Naar aanleiding van het behalen van het diploma tot Brandweerchauffeur kreeg hij in 2005 zijn eerste aanstelling onder Brandweer Waterweg, voor diverse voertuigen.

Hoofdbrandwacht

Na de overgang naar de VRR volgde op 1 juli 2007 een bevordering tot Hoofdbrandwacht.

Erespeld der Gemeente

De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Fotobijschrift: de heer D. de Blij (bovenste foto) en de heer Van der Burgt met burgemeester Haan (fotograaf: Peter Farla).