Gemeente sluit meer Bij ons in wijkdeals

Dit item is verlopen op 05-02-2020.

Steeds meer inwoners, buurt- en straatgenoten in Maassluis sluiten een wijkdeal met de gemeente. In 2019 zijn 50 wijkdeals aangevraagd en nagenoeg allemaal uitgevoerd.

Er zijn heel verschillende deals gesloten, variërend van nieuwe plantenbakken tot het vervangen van tegels door groen.

Bij ons in de wijkdeal

Met een 'Bij ons in de wijkdeal' kunnen Maassluizers samen de woonomgeving verbeteren of opfleuren. Bewoners kunnen bijvoorbeeld voor hun straat of plein betere/mooiere beplanting, een plantenbak of geveltuinen aanvragen. De deal bij zo’n aanvraag is dat de bewoners zelf de planten onderhouden of dat zij goede afspraken maken met de gemeente over gezamenlijk onderhoud.

Tuincentrum

Om alle wijkdeals mogelijk te maken heeft de gemeente afspraken gemaakt met tuincentrum Boers. Bewoners die een deal met de gemeente hebben gesloten, kunnen voor het overeengekomen bedrag zelf planten, bomen en ander fraai groen aanschaffen bij Boers. Waar nodig ondersteunt ook Stadsbedrijf om de deal te realiseren.

Schouw

Om te zien of de gemaakte afspraken in de deal succesvol zijn, maakt de gemeente samen met de bewoners regelmatig een rondje langs Bij ons in de wijkdeals. Bij de schouw in oktober bleek dat het groen van de deals er mooi bijligt.

Ook een wijkdeal?

Heeft u ook een mooi idee om uw straat of buurt te verfraaien. Kijk op www.maassluis.nl/wijkdeal voor meer informatie of om een aanvraag te doen. Wilt u een keer mee met een schouw, neem contact op met de gemeente.