Gemeente sluit bedrijfspand Nijverheidstraat wegens asbest

Dit item is verlopen op 21-08-2018.

Gemeente Maassluis heeft donderdag 2 augustus 2018 de caravanstalling Groen Caravans aan de Nijverheidstraat 4 gesloten. Bij werkzaamheden aan het pand is asbesthoudend materiaal vrijgekomen.

Het bedrijf blijft gesloten totdat het pand professioneel is schoongemaakt.

Onafhankelijk onderzoek

De gemeente kreeg op 31 juli 2018 bericht dat er mogelijk asbest aanwezig is in het pand. De gemeente heeft direct contact opgenomen met de eigenaar en onafhankelijk onderzoek laten doen. Op 2 augustus 2018 bevestigde het onderzoek dat er asbestvezels aanwezig zijn in het pand. Op basis van deze uitkomst is op 2 augustus besloten het pand direct te sluiten.

Informeren klanten

De gemeente heeft vrijdagochtend 3 augustus 2018 ook persoonlijk met de eigenaren van het bedrijf gesproken en hen gewezen op hun verantwoordelijkheid om klanten, medewerkers en bezoekers te informeren. De ondernemer is hier inmiddels mee gestart.

Meer informatie voor caravaneigenaars

Download hieronder nadere informatie voor caravaneigenaars die gebruikmaken van de stalling van Groen Caravans. U kunt bij vragen over asbest en gezondheid ook contact opnemen met GGD Rotterdam Rijnmond, 010-4339884.