Gemeente Maassluis werkt samen met Green Business Club Waterweg

Dit item is verlopen op 18-12-2019.

Wethouder Gerard van der Wees en Jan-Willem Vogels, voorzitter van Green Business Club Waterweg, ondertekenden woensdag 20 november 2019 een participatieovereenkomst. Doel is om samen met bedrijven en organisaties steeds verder te verduurzamen.

Maassluis tekent als eerste Waterweg-gemeente, Vlaardingen en Schiedam volgen later.

Uitdagingen

De uitdagingen op het gebied van duurzaamheid zijn groot. Denk aan de energietransitie, inspelen op klimaatveranderingen, mobiliteit, anders omgaan met afval en het voor iedereen ook voor de toekomst leefbaar en aantrekkelijk houden van onze stad.

Alle hulp nodig

De gemeente Maassluis zet zich om deze reden al jaren in op het gebied van duurzaamheid. Daar is alle hulp bij nodig. Wethouder Van der Wees: "Bedrijven en organisaties kunnen duurzaamheid echt verder brengen en anderen inspireren. Daarom ben ik blij met de samenwerking in de Green Business Club. Ik nodig ondernemers van harte uit om ook participant te worden. Wat je doet telt."

Vier thema's

Green Business Club Waterweg is er voor, van en door bedrijven en richt zich op projecten en initiatieven die vallen onder vier thema’s:

  • Implementatie van Circulaire Economie
  • Verduurzaming van bedrijven en bedrijventerreinen
  • Duurzaam Vervoer en Mobiliteit
  • Duurzame energiebesparing en -opwekking

Aanpak van plastic- en zwerfafval

In de regio worden verschillende projecten opgepakt; voor Maassluis wordt bijvoorbeeld onderzocht hoe de aanpak van plastic- en zwerfafval uit te breiden. Samen met enkele Maassluise bedrijven worden ook andere projecten bekeken die zorgen voor versnelling van de energietransitie en realisatie van de circulaire economie.

Fotobijschrift: (van links af) Wethouder Gerard van der Wees, John Geerlings (GBC), Jan-Willem Vogels (GBC), Dolf Bierhuizen (GBC), Huub Eitjes (GBC) en Jennifer Verheij (adviseur Economie gemeente Maassluis) (Fotograaf Peter Farla).

Label Wat je doet telt