Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig? Bel 0900-0904

Heeft u de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan belt u 0900-0904. Het nummer 112 is hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties.

Het nieuwe 'geen spoed'-nummer van de brandweer is 24 uur per dag bereikbaar. Belt u 0900-0904 dan wordt u gevraagd de naam van uw woonplaats in te spreken. Vervolgens wordt u doorverbonden met de regionale meldkamer van de brandweer.

Eén nummer bij 'geen spoed'

Met dit nieuwe landelijke nummer beschikt de brandweer voortaan over één ingang voor alle meldingen zonder spoed. Op die manier blijft 112 vrij voor alle levensbedreigende situaties. Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Denk bijvoorbeeld aan een vermoeid paard dat niet meer zelf uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. Voor dit soort situaties belt u voortaan 0900-0904.

Meer informatie

Kijk het informatiefilmpje of ga voor meer informatie naar de websites van RijnmondVeilig of de brandweer.