Gebruik 'm goed die parkeerschijf

Dit item is verlopen op 17-10-2020.

Parkeren is in Maassluis gratis. Wel moet op enkele plaatsen in de stad op donderdag, vrijdag en zaterdag een parkeerschijf worden gebruikt. Handhavers van de gemeente zien dat dat nu niet altijd goed gebeurt. Zij starten daarom een campagne om het gebruik van de parkeerschijf te stimuleren.

Tijdens surveillances zien handhavers van de gemeente dat niet alle automobilisten in de zogenaamde blauwe zones de parkeerschijf goed gebruiken. In die blauwe zones is de parkeerduur beperkt.

2,5 uur parkeren

De blauwe zones zijn locaties in de stad waar het vaak wat drukker is. In deze zones mogen auto's maximaal 2,5 uur parkeren.

Gebruik 'm hier

De blauwe zones in Maassluis zijn de parkeerplaatsen op het Marelplein, aan de Boogertstraat (achter de Nieuwstraat), de Nieuwe Schoolstraat (bij de Jumbo), de Noordvliet en de Zuidvliet. Op deze parkeerplaatsen is het gebruik van de parkeerschijf verplicht op:

  • donderdag van 9.00 tot 17.00 uur
  • vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur
  • zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Op de andere dagen van de week is de parkeerschijf niet nodig.

Campagne

De handhavers van de gemeente starten de komende dagen een campagne om automobilisten te wijzen op goed gebruik van de parkeerschijf. Op deze manier wil de gemeente het gebruik van de parkeerschijf stimuleren.

Download de flyer