Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stopt één miljoen in armoedeprojecten

Dit item is verlopen op 21-11-2018.
Logo Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stelt 1 miljoen euro beschikbaar voor projecten die zich richten op het verminderen en voorkomen van armoede onder kinderen en jongeren.

Het percentage kinderen dat in armoede leeft, is in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis bijna 50% hoger dan gemiddeld in Nederland. Het Fonds heeft daarom armoede onder gezinnen, kinderen en jong volwassenen als speerpunt van haar beleid gekozen en gaat hier de komende tijd op inzetten.

Donatieprogramma

Met een gericht donatieprogramma hoopt het Fonds op goede projecten die gebaseerd zijn op wat werkt bij de aanpak van armoede. Het Fonds zet hierbij Movisie in om aanvragers te begeleiden bij de ontwikkeling van de plannen.

Geen spullen of dagjes weg

Aanvragen die gericht zijn op het verzachten van armoede, zoals noodvoorzieningen, spullen en dagjes weg kunnen via de reguliere aanvraagprocedure worden ingediend.

Cofinanciering niet nodig

De aanvragen kunnen tot en met 31 januari 2019 worden ingediend. In tegenstelling tot de normale aanvraagprocedure is cofinanciering niet nodig. Daarnaast is het Fonds bereid om projecten voor een periode van maximaal 4 jaar te financieren.

Workshops

Movisie houdt op in november drie workshops om organisaties te helpen bij het indienen van subsidieaanvragen. Daarnaast kunnen deelnemers ideeën opdoen en uitwisselen en vragen stellen. De workshops zijn:

  • Dinsdag 13 november 2018 van 17.00 tot 20.00 uur 
  • Maandag 19 november 2018 van 17.00 tot 20.00 uur 
  • Dinsdag 20 november 2018 van 17.00 tot 20.00 uur 

Aanmelden

Aanmelden voor de workshop kan door een bericht te sturen naar algemeen@fondssv.nl met daarin uw naam, de naam van uw organisatie, uw functie binnen de organisatie, uw contactgegevens en de voorkeur voor de dag. Er kunnen maximaal 2 personen per organisatie meedoen want het aantal plaatsen is beperkt.

Informatie 

Alle informatie kunt u vinden op de site van het Fonds Schiedam Vlaardingen via fondssv.nl/aanvragen/armoede-onder-kinderen