Feest voor gouden bruidsparen in Koningshof

Dit item is verlopen op 02-06-2018.

Maassluise echtparen die 50 jaar getrouwd zijn, krijgen samen met andere bruidsparen die hun ‘vijftigste’ vieren een grote feestelijke bijeenkomst aangeboden in Koningshof.

Met een hapje en een drankje wordt stilgestaan bij het huwelijksjubileum en de gouden bruidsparen worden door burgemeester Haan in het zonnetje gezet.

Per 1 juni 2018

De bijeenkomst vindt twee keer per jaar plaats: in het voorjaar en in het najaar. De nieuwe manier van feliciteren van gouden bruidsparen gaat 1 juni 2018 in. De eerste feestelijke bijeenkomst is in oktober; de bruidsparen ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Bijna 150 gouden bruidsparen

Het aantal Maassluizers dat 50 jaar getrouwd is, is door de toenemende vergrijzing gestegen van zo’n 100 tot bijna 150. Daardoor is het onmogelijk geworden om ruimte te vinden in de agenda.

Traditie

Burgemeester Haan zet de traditie voort om echtparen die 60, 65, 70 en 75 jaar getrouwd zijn, persoonlijk thuis te feliciteren.

Mooie herinnering

Maassluis was een van de weinige gemeenten waar de jubilarissen tot nu toe nog de burgemeester of een wethouder op bezoek kregen. Burgemeester Edo Haan: "Je ziet dat het aantal gouden huwelijken stijgt, vandaar dat ik heb gekozen voor een groot gezamenlijk feest in Koningshof. Want ik vind het belangrijk om deze Maassluise echtparen een podium te bieden, waar ze dit gedenkwaardige moment kunnen vieren. We maken er een gezellige dag van die in het teken staat van ontmoeting. Zo voegen we een mooie herinnering toe."