Erespeld der Gemeente voor Miranda en Nicole van Kortenhof en Leny Muchall

Dit item is verlopen op 06-06-2017.

Burgemeester Edo Haan reikte op donderdag 11 mei 2017, tijdens de jaarvergadering van de SPM op de Spido, de Erespeld der Gemeente uit aan mevrouw M.J. van Kortenhof, mevrouw N.J. van Kortenhof en mevrouw H. Muchall.

Mevrouw M.J. (Miranda) van Kortenhof en mevrouw N.J. (Nicole) van Kortenhof hebben zich, vanuit Van Kortenhof fietsen, volop ingezet voor het stimuleren van het toerisme in Maassluis. Vanuit het Maassluis Punt was mevrouw H. (Leny) Muchall-Peters de spin in het web voor wat betreft het informeren en wegwijs maken van de toeristen in Maassluis. Op beide locaties werd geheel vrijwillig een toeristisch informatiepunt draaiend gehouden.

Promoten van de stad

De dames Van Kortenhof pakten als ondernemer hun rol bij het promoten van de stad en wisten hun kennis hierbij optimaal te benutten. Naast het informeren van de toeristen over tal van activiteiten in de omgeving verzorgden zij ook de verhuur van fietsen en de uitgifte van aantrekkelijke fietsroutes. Hierbij werden de bezoekers altijd uiterst vriendelijk ontvangen waarbij geregeld een stap extra werd gezet om iedereen op weg te helpen.

Toeristisch informatiepunt

In het Maassluis Punt trok mevrouw Muchall de kar en werd het toeristisch informatiepunt volledig gerund door vrijwilligers. Bedrijven en organisaties uit de stad hadden de mogelijkheid om zich in het Maassluis Punt te presenteren door middel van informatiekaartjes. Toeristen die een bezoek brachten aan de stad hadden hierdoor een mooi overzicht van alle activiteiten die in de omgeving werden georganiseerd.

Stichting Promotie Maassluis

Bij beide informatiepunten kon de bezoeker eveneens terecht voor de organisatie van een complete dag uit in Maassluis. Nu Stichting Promotie Maassluis vanaf 20 mei 2017 zelf gaat zorgdragen voor het begroeten en informeren van toeristen en het promoten van de stad met een nieuw toeristisch punt, komt aan deze werkzaamheden voor de dames een einde.

Erespeld der Gemeente

De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.