Energie besparen; isoleren loont en de gemeente helpt

Dit item is verlopen op 20-11-2019.

Vloeren, kruipruimtes, gevels, ramen en daken; alles kunt u isoleren. Op de informatieavond isolatie kregen ruim 50 bezoekers maandag 28 oktober 2019 een uitgebreide toelichting van Sten Polman van de WoonWijzerWinkel.

Isolatie loont, dat werd wel duidelijk. Maar hoe pakt u het aan? Wethouder Gerard van der Wees legde tijdens de avond uit dat de gemeente hierbij kan helpen. Zo kunnen bewoners - zolang de voorraad strekt - door een bijdrage van de gemeente met korting advies krijgen van de WoonWijzerWinkel en tegen een aantrekkelijk tarief een warmtebeeld laten maken van hun woning. Om zo te bepalen waar isolatie nodig is.

Inkoopacties

Samen met de WoonWijzerWinkel worden speciale inkoopacties aangeboden en komen er ook nog informatieavonden over groene daken en zonnepanelen. Voor wie duurzaam aan de slag wil en daar financiering voor zoekt biedt de gemeente een speciale duurzaamheidslening met gunstige voorwaarden aan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de acties met de WoonWijzerWinkel? Bekijk de website www.woonwijzerwinkel.nl/wijkactie-maassluis.
Informatie over de duurzaamheidslening en de aanvraagformulieren vindt u op www.maassluis.nl/duurzaamheidslening.

(Fotograaf Annette Jansen)