Elektrische deelscooters nu ook in Maassluis

In Maassluis kun je nu ook gebruikmaken van deelscooters. Het bedrijf Go Sharing plaatst ruim 20 elektrische deelscooters op verschillende locaties in Maassluis. Inwoners en toeristen kunnen die scooters vinden in de speciale app.

Huren per rit

Gebruikers rijden met de compacte deelscooters gemakkelijk door heel de regio. Ook is het mogelijk om met de scooter naar een andere stad te rijden en daar de rit te eindigen. De scooters worden per rit (gerekend naar de tijd dat de scooter wordt gebruikt) verhuurd via de Go Sharing app. Een abonnement is dus niet nodig. Iedereen met een geldig rijbewijs kan de scooters huren.

Eventuele overlast voorkomen

Om eventuele overlast te voorkomen hebben de gemeente en GO Sharing afspraken gemaakt over de gebieden waar de scooters achtergelaten kunnen worden. Dit kan niet overal in de stad. Daarnaast moeten gebruikers na gebruik een foto van de scooter uploaden. Op deze manier houdt GO Sharing zicht op de plek en de manier waarop de scooters door de gebruiker wordt achtergelaten.  

Duurzaam vervoer

Het gebruik van deelscooters maakt het mogelijk om duurzaam vervoer voor iedereen toegankelijk te maken. Inwoners kunnen met dit alternatief vervoer eenvoudig naar buurgemeenten reizen. Wethouder Fred Voskamp (o.a. Verkeer en (openbaar) vervoer): "De deelscooters zijn een milieuvriendelijke aanvulling op het voor- en natransport voor gebruikers van het openbaar vervoer. Voor de korte afstanden is het een mooi alternatief voor mensen die de auto een keer willen laten staan. Zo draagt deze nieuwe vervoersmogelijkheid bij aan een gezond en bereikbaar Maassluis."

De app

 
Fotobijschrift: Wethouder Fred Voskamp maakt een proefrit op de deelscooter bij metrostation Maassluis West (Fotograaf Annette Jansen).