Eerste kopers Morgenwonen-woningen krijgen sleutel

Dit item is verlopen op 27-07-2018.

Wethouder Sjoerd Kuiper heeft donderdag 14 juni 2018 de sleutel overdragen aan de eerste kopers van de 17 MorgenWonen-woningen in het Balkon van Maassluis. Hiermee maken de eerste bewoners gebruik van deze duurzame nul-op-de-meter nieuwbouwwoningen.

Bijzonder aan deze duurzame nul-op-de-meter-woningen is dat ze in een korte termijn gebouwd zijn en 'woonklaar' opgeleverd worden inclusief badkamer, keuken en vloer- en wandafwerking waardoor de nieuwe bewoners direct kunnen beginnen met verhuizen.

In één dag

De bouw van deze bijzondere woningen werd in de fabriek voorbereid. Op de bouwplaats zetten de bouwvakkers de woning vervolgens in één dag in elkaar. Elke dag één woning. Met het aansluiten van de nutsvoorzieningen en de afwerking van de vloer, wand en tuin van de woning waren vervolgens slechts enkele maanden gemoeid

Bestemmingsplan

Sjoerd Kuiper merkte op dat hij als raadslid in 2006 heeft gestemd over het bestemmingsplan het Balkon. Hij vindt het heel bijzonder om sinds die tijd het Balkon steeds verder vorm te zien krijgen. Hij is verheugd dat met deze 17 woningen weer 17 gezinnen een prachtige nieuwe woning in onze prachtige stad geboden wordt. "Een nieuwe fase in hun leven." 

Graag in Maassluis wonen

Hij voegde eraan toe."Dat onze inwoners graag in Maassluis wonen, bewijst dit project opnieuw: 13 gezinnen uit Maassluis en 4 uit de directe regio."

MorgenWonen concept

De 17 MorgenWonen-woningen zijn ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Balkon Maassluis C.V. (een samenwerking van BPD Ontwikkeling B.V. en Maasdelta Groep) en worden gebouwd door Kroon & de Koning volgens het 'MorgenWonen' concept van VolkerWessels. Dit concept betreft een geprefabriceerde duurzame woning van gegarandeerd hoge kwaliteit. Het betreft onderhoudsarme woningen: gasloos èn nul-op-de-meter.

Het Balkon

Het Balkon van Maassluis ligt direct aan de Nieuwe Waterweg. Om precies te zijn: tussen winkelcentrum Koningshoek, het historische centrum van Maassluis en bedrijventerrein Nieuwe Waterweg. Een bijzondere plek, zó dicht bij de natuur. In vier fasen worden circa 875 woningen gerealiseerd. Zowel huur- als koopwoningen in het lage, midden- en hogere segment en zowel eengezinswoningen als appartementen.

Meer informatie

Meer informatie over het project 'Het Balkon van Maassluis' vindt u op: www.hetbalkonvanmaassluis.nl.