Een plastic vrije zee start hier, doe mee op zaterdag 18 mei

Dit item is verlopen op 19-05-2019.

In Maassluis is al jaren een groep vrijwilligers actief om zwerfafval langs de Nieuwe Waterweg op te ruimen. Iedere eerste zaterdag van de maand komen de vrijwilligers samen met Recycled Island Foundation en wordt plastic van het talud en uit de bosjes van het Sterrenbos verwijderd.

Zo wordt voorkomen dat dit drijfvuil de zee in stroomt. Het opgeraapte vuil wordt tijdelijk in een container bewaard. Eens in de zoveel tijd haalt Recycled Island Foundation de container leeg. Vervolgens wordt het plastic gesorteerd en gerecycled tot nieuwe producten, bijvoorbeeld voor een drijvend park in de Rijnhaven Rotterdam.

Alles wat je doet telt

Zaterdag 18 mei 2019 wordt weer een actie gehouden. Ook wethouder Gerard van der Wees helpt die dag een handje mee. Doet u ook mee? U bent van harte welkom om vanaf 9.30 uur mee op te schonen. Alles wat je doet telt! Daarna, om 10.30 uur, wordt er verzameld bij het tunneltje aan de Merellaan om de door Rijkswaterstaat aangeboden zeecontainer feestelijk in gebruik te nemen.

Gejut plastic in bakken

U kunt op 18 mei 2019 aansluiten. Lukt dat niet, dan kunt u elke dag gejut plastic kwijt in de bak naast de container die door de gemeente Maassluis is geplaatst. De vrijwilligers zorgen er voor dat dit verzamelde plastic uiteindelijk in de container komt.

Meer weten

Wilt u weten wat er met de gejutte grondstof gebeurt? Kijk op www.recycledpark.com. Aanmelden voor opschoonacties? Dat kan op www.aandebak.org.