Duurzaam investeren in uw woning met aantrekkelijke voordelen

Dit item is verlopen op 24-06-2020.

Nu we meer aan huis gebonden zijn, denken veel Maassluizers na over het verbeteren van hun woning. Hebt u daarbij ook al eens gedacht aan de mogelijkheden om uw woning duurzamer te maken? Dat is een goede investering, waarmee u geld kunt besparen en uw woning comfortabeler maakt.

Bovendien helpt de gemeente u door dit financieel aantrekkelijker te maken.

Inkoopactie zonnepanelen

Heldere luchten en zon zorgen in deze periode voor een recordopbrengst van zonnepanelen. U kunt nu nog gebruikmaken van de inkoopactie voor zonnepanelen, een samenwerking van regionaal energieloket de WoonWijzerWinkel en de gemeente. Kijk voor de inkoopactie op www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopzon.

Duurzaamheidslening

Ook andere duurzaamheidsmaatregelen kunnen bijdragen aan het verlagen van uw energierekening en het verhogen van het comfort van uw woning. Deze maatregelen vragen vaak eerst een voorinvestering. Woningeigenaren met een grondgebonden woning kunnen hiervoor gebruikmaken van de duurzaamheidslening.

Stimuleringslening

Ook VvE’s, stichtingen en verenigingen hebben baat bij de verduurzaming van hun gebouw. De gemeente Maassluis wil dit graag faciliteren en stelt daarom een lening specifiek voor deze doelgroepen beschikbaar, de stimuleringslening.

Lening aanvragen?

Alle informatie over de duurzaamheidslening en stimuleringslening staat op www.maassluis.nl/duurzaamheidslening. Hier zijn ook de digitale aanvraagformulieren te vinden. Voor het aanvragen van een stimuleringslening is eHerkenning nodig.

Adviesgesprek

Weet u niet welke maatregelen de beste keuze zijn voor u? Regionaal energieloket de WoonWijzerWinkel geeft advies. Door de samenwerking met gemeente Maassluis krijgt u korting op dit adviesgesprek. Door de coronacrisis is een fysieke afspraak nog niet mogelijk. Een telefonisch adviesgesprek (of via videobellen) wel. Dit kost 49,00 euro. Voor 69,00 euro kunt u ook, aan de hand van een vragenlijst, een digitale opname van uw woning laten maken.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de inkoopactie zonnepanelen, een adviesgesprek en/of een opname van uw woning op www.woonwijzerwinkel.nl/maassluis/. Wilt u zich alvast aanmelden voor een adviesgesprek in de WoonWijzerWinkel? Ook dat kan.

Label Wat je doet telt