Drie weken sport, spel en vermaak

Dit item is verlopen op 20-09-2017.

Animatie Team Bomendal heeft kinderen uit de wijk tijdens de vakantie drie weken lang een geweldige tijd laten beleven. Ze konden meedoen aan activiteiten zoals een speurtocht, discoavond en vossenjacht. De vrijwilligers van Animatie Team Bomendal zijn hiermee in 2016 begonnen.

Gemeente Maassluis en woningcorporatie Maasdelta hebben via het gebiedsbudget een financiële bijdrage geschonken aan Animatie Team Bomendal. Leden van de Bewoners Support Commissie hebben hand- en spandiensten verleend. Het Animatie Team Bomendal kijkt tevreden terug.

Stormbaan

Lees er meer over in dit verslag:

"15 juli 2017 was het dan eindelijk zover. Animatie Team Bomendal ging van start met een prachtige dag. Wethouder Keijzer opende de drie weken door het lint bioj de 47 meter lange stormbaan door te knippen. Daarna konden de meer dan honderd kinderen de hele dag spelen."

Pleintje voor de kleintjes

"Voor de kleintjes was een speciaal pleintje gemaakt waar zij ongestoord konden spelen op een eigen springkussen en speelgoed, zonder dat ze ondersteboven gelopen werden door de grotere kinderen."

Limbodansen

"De activiteiten betekenden voor veel kinderen in de wijk en ver daar buiten: drie weken sport, spel en nog veel meer leuke dingen. Zo gingen wij op een dinsdagavond met een groep van rond de vijftig kinderen naar Avonturis om daar te leren over de natuur en om broodjes te bakken. We hebben een discoavond gehad met limbodansen en leuke muziekspelletjes gedaan"

Bomendal Got Talent

"De week erna hadden we een echte dj. Ook hebben we Bomendal Got Talent gehad. Daar zagen we heel veel leuke acts voorbij komen, waaronder een aantal groepjes die zongen, de bal hoog hielden, turnden en aan  breakdance deden. Deze avond werd gewonnen door de zusjes Luna, Iola en Pippa Meyer die superprachtig Magic van O'G3NE vertolkten."

Speurtocht

"Op een avond hebben we een speurtocht gedaan door het 'bos' langs de snelweg. Gargamel had Smurfin mee genomen en aan de hand van vragen en de slagzin die daaruit kwam, konden de kinderen ontdekken waar Smurfin werd vastgehouden. Dit alles onder leiding van de enige echte Grote Smurf. Ze gingen weer naar huis met een zakje snoep en een minismurfje."

3 euro dag

"Ook hebben we een 3 euro dag gehouden. Voor die drie euro kregen de kinderen een aantal keer drinken, ze mochten op vijf springkussens en stormbanen spelen en kregen heerlijke zelfgemaakte poffertjes."

Knutselen

"Op een mooie zondagmiddag was er knutselen. De kinderen maakten een potje met een vlinder van papier aan een nylondraadje waardoor deze vlinder leek te fladderen in het potje. De maandagavond van week drie hadden we een opblaasbaar voetbalveld. Ook was er levend 'Mens erger je niet' waarbij de kinderen de pionnen waren."

Vossenjacht

"De laatste dinsdagavond was de vossenjacht. De kinderen moesten in de wijk op zoek naar tien vossen van wie zij een letter kregen. Daar moest een zin van worden gemaakt. Het groepje dat als eerste de zin had, kreeg een mooie medaille. Donderdag konden ze pannenkoeken eten voor één euro. Ze mochten zoveel eten als ze op konden en met zo'n 65 kinderen zijn er zo'n 250 pannenkoeken doorheen gegaan."

Superweken

"De laatste vrijdag was de Bonte avond. Het team en de kinderen konden leuke dansjes doen. Wij willen iedereen die ons heeft geholpen heel erg bedanken. Het waren drie superweken."