Download de Burgernet-app en werk mee aan veiligheid in de buurt

Dit item is verlopen op 17-07-2019.

Met Burgernet kunt u samen met de politie een misdrijf oplossen, een kind dat is zoekgeraakt terugvinden of meewerken aan de aanhouding van zakkenrollers en inbrekers.

Hoe werkt Burgernet?

De politiemeldkamer vraagt Burgernetdeelnemers via de Burgernet-app, een sms-, spraakbericht en/of twitter en, sinds kort ook, Facebook Messenger om uit te kijken naar vermiste kinderen/personen, zakkenrollers, inbrekers of overvallers met een duidelijk signalement. De deelnemers ondernemen zelf geen actie maar kunnen reageren via de button in de app of op het gratis Burgernetnummer 0800-0011 en op 112.

Getuigenoproep

Burgernetdeelnemers kunnen zich in de app aanmelden om per e-mail een Digitaal Buurt Onderzoek (getuigenoproep) te ontvangen en zo te helpen bij het oplossen van een misdrijf in de buurt of om informatie over de veiligheid te ontvangen. Als deelnemer bent u op deze manier de ogen en oren in de wijk en werkt u mee aan de veiligheid van uw eigen omgeving. Hoe meer mensen meedoen met Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Directe woonomgeving

De gemeente kan deelnemers een informatieve e-mail sturen over wat er in de buurt speelt, bijvoorbeeld over wegafsluitingen of om te waarschuwen voor woninginbraken in een bepaalde wijk. Op die manier worden de Burgernetdeelnemers geïnformeerd over belangrijke zaken die te maken hebben met de veiligheid en leefbaarheid in hun directe woonomgeving.

Wat is Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, politie en gemeente om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet wordt door de politie ingezet bij urgente zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Deelnemers kunnen daarbij helpen, zoals bij: overval en beroving, diefstal of inbraak, vermissing, doorrijden na aanrijding.

Aanmelden

In heel Nederland hebben al veel betrokken inwoners zich aangemeld bij Burgernet. In Maassluis zijn er inmiddels 2.336 deelnemers. Deze extra ogen en oren in de wijk zijn hard nodig. Download daarom de gratis Burgernetapp of meld u aan op www.burgernet.nl.