Donkere dagen vragen om een goede openbare verlichting

Dit item is verlopen op 14-01-2020.

De gemeente Maassluis beschikt over een goed werkende openbare verlichting. 99% van de lantaarnpalen werkt dagelijks zoals dat hoort. En dat is belangrijk, vooral tijdens de donkere avonden.

Natuurlijk gaat er ook wel eens een lamp kapot en dan probeert de gemeente dit samen met aannemer CityTec en netbeheerder Stedin zo snel als mogelijk te verhelpen.

Snel aan de slag

Treft u straatverlichting aan die niet werkt, geef dit dan door via www.maassluis.nl/meldingen dan kunnen wij daar zo snel mogelijk mee aan de slag. Soms is het lastig de oorzaak van een storing te achterhalen of hebben benodigde onderdelen een levertijd waardoor het verhelpen van de storing langer duurt dan gewenst.

Voorbeeld

Gelukkig blijft het aantal storingen binnen de gemeente Maassluis beperkt. Gemiddeld werkt minder dan 1% van de verlichting niet en daarmee wordt Maassluis door CityTec regelmatig gebruikt als voorbeeld van een gemeente met een prima werkende verlichting.

Verbeteren

De gemeente wil het voorkomen en afhandelen van storingen nog verder verbeteren. Met de donkere maanden in het vooruitzicht, is daarom in de afgelopen periode de werking van de straatverlichting met extra controles in de avonduren nauwkeurig in kaart gebracht. Ook is samen met bewoners gekeken naar de manier en snelheid waarmee storingen worden afgehandeld.

Slimme verlichting

De gemeente Maassluis vervangt de huidige lampen door zogenaamde 'slimme verlichting'. Hiermee is van afstand te controleren of de verlichting werkt. De gemeente wordt daardoor minder afhankelijk van het melden van kapotte verlichting door inwoners. Storingen kunnen zo nog sneller worden verholpen. Op dit moment is 40% van de Maassluise openbare verlichting 'slim'.

Verlichting overdag

Soms brandt de straatverlichting in Maassluis overdag. In de meeste gevallen is er dan een storing waar aan gewerkt wordt of zijn er onderhoudswerkzaamheden. Er is dan bewust voor gekozen om de lampen dag en nacht te laten branden zodat er in ieder geval ook 's avonds en 's nachts verlichting is.  

Meld kapotte verlichting

Nu de dagen korter worden, valt kapotte verlichting extra op. Ziet u een straatlantaarn die kapot is, meld dit dan via www.maassluis.nl/meldingen.