Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling

Dit item is verlopen op 27-01-2020.

Geniet u ook zo van het kijken naar vogels? Herkent u ze allemaal? Vanaf vrijdag 24 januari 2020 wordt in heel Nederland een weekend lang geteld hoe het er voor staat met de tuinvogels. Doet u ook mee?

Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland houden de Nationale Tuinvogeltelling om te onderzoeken hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met deze informatie kunnen zij vogels beter helpen en beschermen.

Samen tellen

Duurzaamheidscentrum Maassluis aan de Albert Schweitzerdreef 433 doet ook mee. U kunt daar vrijdag 24 januari 2020 tussen 14.00  en 16.00 uur gezellig samen tellen. Telt u liever in uw eigen tuin, kijk dan op de website van de Vogelbescherming voor instructies.

Tuin als vogelparadijs

Heggen in plaats van schuttingen, groen in plaats van tegels, dat helpt vogels om een mooi plekje te vinden. Door uw tuin te vergroenen maakt u ze het gemakkelijker. Bovendien is het  goed voor de opvang van regenwater en biodiversiteit. Kijk op de website van de Vogelbescherming wat u nog meer kunt doen. Wat je doet telt!

Hoe tel ik?

Kijk op www.tuinvogeltelling.nl hoe u kunt meedoen en hoe u uw tellingen kunt doorgeven.

Fotobijschrift: Roodborst (Campagnefoto Vogelbescherming).

Label Wat je doet telt!