Doe mee en ga voor een schoon Maassluis

Dit item is verlopen op 17-03-2018.

Maassluis doet van zaterdag 24 tot en met vrijdag 30 maart 2018 mee met de Week van Nederland Schoon. Doe ook mee en ga voor een schoon Maassluis.

Een snoepwikkel in de struiken, een paar uitgetrapte peuken in de goot en een achtergelaten colablikje in het park. Zwerfafval is een grote ergernis voor veel mensen. Niet alleen heeft het een negatieve invloed op het woonplezier, het is ook schadelijk voor het milieu en bovendien kost het veel geld om het op te ruimen.

Week van Nederland Schoon

Stichting Nederland Schoon maakt zich sterk in de strijd tegen zwerfafval en heeft de Landelijke Opschoondag in het leven geroepen als de ultieme schoonmaakdag. Op zaterdag 24 maart 2018 gaan in heel Nederland verenigingen, ondernemers, buurtbewoners en scholieren aan de slag om zwerfafval op te ruimen.

Een schone straat

Na de aftrap op 24 maart 2018 staat de hele week tot en met vrijdag 30 maart in het teken van de Week van Nederland Schoon. Een schone straat, schoolplein, speeltuin of recreatiegebied is het gevolg en daar hebben we allemaal plezier van. Helpt u mee?

Zelf een actie organiseren

Het staat iedereen vrij om zelf een actie te organiseren, op een tijdstip dat u het beste schikt. Alles kan, zolang het verwijderen van zwerfafval maar onderdeel uitmaakt van de activiteit. Het hoeft geen grote actie te zijn. Een uurtje zwerfafvalprikken met buurtbewoners kan de buurt al zichtbaar opschonen.

Gebruik de Schoonaanhanger

Gemeente Maassluis stelt het hele jaar door gratis een Schoonaanhanger beschikbaar met hierin al het benodigd materiaal voor schoonmaakacties. De aanhanger wordt naar de gewenste plek gebracht en na afloop haalt de gemeente hem weer op. De Schoonaanhanger is heel handig voor grotere schoonmaakacties. Wilt u hiervan gebruikmaken? Geef het aan bij uw aanmelding.

Doe mee!

Meld uw schoonmaakactie aan op www.supportervanschoon.nl. Hier bestelt u opruimpakketten.

Meld actie ook bij gemeente

Meld uw schoonmaakactie óók aan bij de gemeente Maassluis zodat wij voor aanvullend schoonmaakmateriaal en bedankjes voor de deelnemers kunnen zorgen. Stuur uiterlijk vrijdag 14 maart 2018 een e-mail naar milieu@maassluis.nl en laat ons in het e-mailbericht weten wanneer en met hoeveel deelnemers u aan de slag gaat. De gemeente neemt vervolgens contact met u op.