Doe mee aan World Cleanup Day en houd een opschoonactie op 19 september

Dit item is verlopen op 20-09-2020.
Logo World Cleanup Day

World Cleanup Day (op zaterdag 19 september 2020) is een jaarlijkse, wereldwijde burgeractie om het probleem van zwerfvuil aan te pakken door het organiseren van opruimacties.

Iedereen kan aan deze dag meedoen. Maak zelf een opschoonactie aan op www.worldcleanupday.nl of sluit aan bij een bestaande actie.

Opruimmaterialen

De gemeente ondersteunt de opruimacties tijdens World Cleanup Day met schoonmaakmaterialen zoals hesjes, grijpers en afvalzakken. Neem hiervoor contact op via milieu@maassluis.nl. Ook kan de Schoonaanhanger gebruikt worden. Kijk voor meer informatie op www.maassluis.nl/schoonaanhanger.

Grote schoonmaakbeurt

Plastic Soup Foundation en Stichting Nederland Schoon zijn in Nederland de organisatoren van World Cleanup Day. Doel op zaterdag 19 september 2020 is om met 5% van de wereldbevolking in 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. De Plastic Soup Foundation doet tijdens World Cleanup Day afvalonderzoek en vraagt daarom aan de deelnemers het opgeruimde afval vast te leggen met behulp van de Litterati-app op de telefoon.

Kleinere schoonmaakacties

Vanwege het coronavirus is het niet de bedoeling dat er in grote groepen wordt opgeruimd. De organisatie zet in op kleinere schoonmaakacties door enkelingen of kleinere gezelschappen. Want als we allemaal samen een klein stukje van de stoep, het park of langs de Nieuwe Waterweg opruimen, wordt er gezamenlijk heel veel zwerfafval opgeruimd. Welk stukje Maassluis claimt u 19 september 2020? Geef dat door op www.worldcleanupday.nl en doe mee! Op deze website vindt u ook alle informatie over de schoonmaakactiedag.