Digitale kaart voor kunst in Maassluis

De gemeente Maassluis heeft een digitale plattegrond van Maassluis op haar website geplaatst met daarop de talloze openbare kunstwerken die Maassluis rijk is.

Ruim 100 locaties van kunstwerken met afbeelding, titel en naam van de kunstenaar zijn te vinden via www.maassluis.nl/kunstwerkenkaart.

Makkelijk te vinden

Wethouder Corine Bronsveld: "We hebben veel mooie kunstwerken in de openbare ruimte van Maassluis en die kunst is voor iedereen. Sommige kunstwerken zijn klein en minder opvallend, andere zijn groot en niet te missen. Met deze kunstkaart zijn ze allemaal makkelijk te vinden, en kan je van het ene kunstwerk naar het andere klikken."

Kunstwerk van de maand

De lancering van de digitale kunstkaart is voor de Culturele Raad Maassluis en de Historische Vereniging Maassluis aanleiding om met ingang van 1 augustus 2020 samen een 'Kunstwerk van de maand' te presenteren. Een groep kunstliefhebbers kiest maandelijks een werk op de kaart en presenteert deze op de websites van de beide organisatie. Ze geven daarbij, behalve informatie over de creatie en de kunstenaar, ook hun - soms ongezouten - mening over het werk.