Denk mee over een duurzamer Maassluis

Dit item is verlopen op 01-07-2020.

De gemeente Maassluis zet zich al jaren in voor een duurzame samenleving en heeft uw hulp daarbij nodig. Samen kunnen we in Maassluis de luchtkwaliteit verbeteren, energie besparen, duurzame energie opwekken, inspelen op klimaatveranderingen (bijvoorbeeld met het opvangen van (regen)water) en leefbare, groene wijken maken.

Onderzoek

Meedenken over een duurzamer Maassluis kan onder meer door de vragenlijst 'Duurzaamheid' in te vullen. De resultaten van dit onderzoek dat wordt uitgevoerd door Kenniscentrum MVS, worden gebruikt om het beleid in Maassluis te verbeteren en Maassluizers te helpen zodat wij samen de stad duurzamer kunnen maken. De vragenlijst over duurzaamheid is te vinden via de webpagina www.maassluis.nl/onderzoek.

Duurzaamheidscommissie

Meedenken kan ook door lid te worden van Duurzaamheidscommissie Maassluis. De commissie is een initiatief van bevlogen mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. De nog op te richten Duurzaamheidscommissie gaat, met ondersteuning van de gemeente, meedenken over hoe Maassluis duurzamer gemaakt kan worden en hoe hiervoor projecten kunnen worden opgezet. De initiatiefnemers zoeken meedenkers om de commissie compleet te maken. Dit kunnen afzonderlijke inwoners zijn maar ook vertegenwoordigers van een bedrijf, club of andere instantie. Interesse? Meld u aan via e-mailadres duurzaamheidmaassluis@gmail.com. Hoe de commissie eruit gaat zien, wordt bepaald in overleg met de leden.

VvE’s

De gemeente heeft speciale aandacht voor woningeigenaren die samen een gebouw delen. Binnenkort wordt een uitnodiging gestuurd naar verenigingen van eigenaren (VvE's) in Maassluis om deel te nemen aan een aparte enquête over de duurzame maatregelen die VvE's kunnen nemen. Wilt u meer weten over de VvE enquête? Stuur een e-mail naar w.van.hooff@maassluis.nl.