De Vakantiebieb is er voor iedereen

Dit item is verlopen op 01-09-2017.

Van de VakantieBieb, hét zomercadeautje van de Bibliotheek, kunt u nog tot 31 augustus 2017 gebruikmaken. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer.

VakantieBieb is een initiatief van de bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en kinderen te stimuleren in de vakantie te blijven lezen. Sinds de start in 2013 hebben ruim 762.000 mensen de VakantieBieb-app gedownload.

Leesvaardigheid blijft op peil

In de VakantieBieb staan ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Om lekker te kunnen doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil.

Afwisselende boekenlijst

De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books voor verschillende leeftijden zoals 'De Grijze Jager' (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, 'Dolfje Weerwolfje' (Boze drieling) van Paul van Loon, 'Klem!' van Mirjam Oldenhave of 'Verdacht' van Carry Slee.

Ook voor volwassenen

Ook volwassenen hebben een ruime keuze uit romans of spannende en informatieve e-books zoals 'De gevleugelde' van Arthur Japin, 'De eerste vrouw' van Susan Smit, 'Neem een geit' van Claudia de Breij of 'Hittegolf' van Suzanne Vermeer.

Lezen zonder internet

De VakantieBieb is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

Aangepast lettertype

Een deel van de e-books is ook goed toegankelijk voor jeugd en volwassenen met dyslexie. Deze e-books hebben de mogelijkheid van lezen in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de Vakantiebieb naar de website: www.debibliotheekmm.nl.