Commissaris van de Koning Jaap Smit brengt ambtsbezoek aan Maassluis

Dit item is verlopen op 24-10-2018.

Trots op de stad, snel kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen en een grote betrokkenheid met de stad én daarbuiten, zoals bleek in 2015 toen Maassluis 200 vluchtelingen tijdelijk opving. Dat kreeg commissaris van de Koning Jaap Smit onder meer te horen over Maassluis tijdens zijn ambtsbezoek op woensdag 26 september 2018.

De commissaris van de Koning sprak met vertegenwoordigers vanuit de Maassluise samenleving, de gemeenteraad en met het college van burgemeester en wethouders.

Thema's

Thema’s die onder meer aan de orde zijn gekomen waren de vrijetijdseconomie, het ondersteunen van Maassluizers die het moeilijk hebben, het stimuleren van nog betere verkeersverbindingen en woningen voor iedere beurs.

Stadswandeling

Burgemeester Edo Haan verzorgde verder een korte stadswandeling voor de commissaris van de Koning. Maassluis is daarbij zeker niet onbekend voor hem. Onlangs was Jaap Smit nog bij de heropening van de Monstersche Sluis; ook opende hij drie jaar geleden het Robin van Persie toernooi, bovendien was hij aanwezig bij de viering van 400 jaar zelfstandigheid, in 2014.

Met hart en ziel

"Ik heb met enthousiaste en bevlogen mensen gesproken die zich met hart en ziel inzetten voor deze mooie gemeente", reageerde Jaap Smit na afloop van het ambtsbezoek.

Goed gevoel

"Daarnaast heb ik gezien hoe er in deze stad geïnvesteerd wordt in een prachtig klimaat om te wonen waarbij we elkaar wel moeten leren verstaan, we moeten het immers met elkaar doen. Ik heb ook goede gesprekken gevoerd met de raad; dat brengt vreugde, als je merkt dat ze ondanks hun verschillen samen bereid zijn om de juiste beslissingen voor de stad te nemen. Elke gemeente heeft natuurlijk zijn eigen kwaliteiten, maar ik ga hier vandaag met een goed gevoel weg."

Waardevolle gesprekken

Ook burgemeester Edo Haan kijkt tevreden terug op het bezoek en de gesprekken. "Het waren waardevolle gesprekken. Hoe ga je als gemeente om met de gemeenschap, hoe leg je verbindingen? Dat is zo belangrijk."