Chapeau bij Nieuwjaarsshow uitgereikt aan Henny Wesselius

Dit item is verlopen op 13-02-2019.

Henny Wesselius heeft donderdag 3 januari 2019 uit handen van burgemeester Haan de Chapeau uitgereikt gekregen tijdens de spetterende Nieuwjaarsshow in Theater Koningshof.

Henny Wesselius ontving de Chapeau vanwege onder meer haar inzet bij de verkiezing van de nieuwe stadsdichter, als secretaris voor de Furieade en als penningmeester voor de intocht van Sinterklaas. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Maassluizer die zich in het afgelopen jaar, en de jaren daarvoor, positief heeft onderscheiden bij het op de kaart zetten van de stad.

Vrolijkheid en enthousiasme

"Je komt haar werkelijk overal in de stad tegen. Zo ontvangt ze je altijd met een brede smile als je naar de Koningshof gaat. Ze valt op door haar vrolijkheid en enthousiasme", sprak de burgemeester bij de uitreiking.

Vol lof

De nieuwjaarsreceptie startte met een toespraak van burgemeester Haan. Hij blikte terug op 2018 en keek vooruit naar 2019. De burgemeester was vol lof over de manier waarop Maassluizers samenwerken om in of voor de stad iets moois voor elkaar te krijgen. Hij wees onder meer op de opening van de Monstersche Sluis, Open Monumentendag en de aanwezigheid van Maassluise schepen tijdens de Wereldhavendagen.

Koningshoek

De burgemeester is ook blij met de heropening van de vernieuwde Koningshoek. "Vanuit mijn werkkamer zie ik dagelijks dat de Koningshoek een gigantische regionale aantrekkingskracht heeft." Verder bedankte hij de hulpdiensten voor hun inzet op oudejaarsdag en alle dagen daarvoor gedurende het hele jaar. Download onder dit bericht de volledige Nieuwjaarstoespraak.

Verrassend en afwisselend

Nieuw dit jaar was dat er vervolgens een verrassend en afwisselend theaterprogramma werd geboden met onder meer muziek en dans. Dit spetterende begin van 2019 voor en door Maassluizers werd erg gewaardeerd door de aanwezigen. 

Receptie

Na de 'uitverkochte' Nieuwjaarsshow was er in het atrium van het theater een drukbezochte nieuwjaarsreceptie. Iedereen kon daar de burgemeester en wethouders ontmoeten.

Download