CDA, VVD, PvdA en D66 presenteren coalitieakkoord

Dit item is verlopen op 18-05-2018.

De fracties van CDA, VVD, PvdA en D66 presenteren vrijdag 18 mei 2018 het coalitieakkoord waarover zij in de afgelopen weken hebben onderhandeld.

Het akkoord geeft op hoofdlijnen aan waar de partijen zich samen met zo veel mogelijk partners in de raad en de samenleving voor gaan inzetten en heeft als titel: 'Samen Maassluis: investeren in een duurzame toekomst'.

Team van wethouders

Naast een nieuwe coalitie en een nieuw akkoord presenteren de fractievoorzitters vrijdag ook het nieuwe team van wethouders:

  • Corine Bronsveld-Snoep (CDA)
  • Gerard van der Wees (VVD)
  • Sjoerd Kuiper (PvdA)
  • Fred Voskamp (CDA)

Eveneens wordt de portefeuilleverdeling bekendgemaakt.

Sluispolder-West

De presentatie vindt vanaf 16.00 uur plaats op het gemeentelijke opslagterrein aan de Rhijnvis Feithstraat in de wijk Sluispolder-West (tegenover IKC de Kindertuin in aanbouw). Deze plek is niet zo maar gekozen. "Sluispolder West is een mooie en fijne wijk waarin wordt geïnvesteerd in een duurzame toekomst voor iedereen. Van een nieuwe school met sportzaal tot duurzame en betaalbare woningen voor jong en ouder."

Investeren in Maassluis

De wijk is een voorbeeld van hoe de coalitie de komende jaren willen blijven investeren in Maassluis. "Investeren in onderwijs bijvoorbeeld, in sport en cultuur, in woningen voor iedereen. Investeren in zorg en duurzaamheid, investeren in de volle breedte voor een prettige stad om in te wonen, te werken en te recreëren. Samen mét elkaar!"

Fotobijschrift: van links af, fractievoorzitters Justin Doekhi (D66), Corine Bronsveld-Snoep (CDA), Gerard van der Wees (VVD) en Sjoerd Kuiper (PvdA)