Buurtpreventie werkt. Doe mee!

Dit item is verlopen op 04-02-2014.
Afbeelding van Buurtpreventie-poster

Ruim een half jaar geleden is Buurtpreventie gestart in Maassluis. Twee teams zijn succesvol aan de slag gegaan in de Binnenstad, Sluispolder West, Vogelbuurt en de Burgemeesterswijk. De gemeente Maassluis wil graag verder en zoekt nu nieuwe vrijwilligers voor de wijk Sluispolder Oost.

Groter veiligheidsgevoel

Buurtpreventie vergroot het veiligheidsgevoel in een wijk maar is er ook:

  • om criminaliteit terug te dringen;
  • om de buurtbetrokkenheid te bevorderen;
  • om buurtbewoners elkaar te leren kennen, elkaar aan te spreken en elkaar te gaan waarderen; 
  • voor en door bewoners.

Hoe werkt Buurtpreventie

Binnen Buurtpreventie zetten buurtbewoners zich vrijwillig in voor hun eigen wijk of buurt door regelmatig rond te lopen en de ogen en oren goed open te houden. Vrijwilligers van Buurtpreventie weten veel van hun directe omgeving. Als vrijwilliger lopen de buurtpreventen samen met buurtgenoten op bepaalde dagdelen door de wijk.

Buurtpreventie werkt

De vrijwilligers signaleren onder meer misstanden in de wijk en rommel op straat. Waar nodig geven ze dit door aan de juiste instanties. De vrijwilligers van Buurtpreventie zorgen zo samen met politie en gemeente voor een schone, hele en veilige buurt.

Nieuwe vrijwilligers gezocht

De gemeente Maassluis zoekt nieuwe vrijwilligers voor een team in Sluispolder Oost. Daarvoor kunnen Maassluizers zich aanmelden of eventueel een avond meelopen om te kijken wat Buurtpreventie nu eigenlijk is.

Aanmelden

Ook Maassluizers die zich willen aansluiten bij de bestaande teams van Buurtpreventie in de Vogelbuurt/Burgemeesterswijk en Binnenstad/Sluispolder West kunnen contact opnemen met de coördinator Buurtpreventie, Laura Kleingeld. Dat kan via emailadres buurtpreventie@maassluis.nl of telefoonnummer 010-5931852.

Foto van twee Buurtpreventie-vrijwilligers op straat