Burgemeesters T.J. Haan en A.J. Rodenburg verrassen jonge redders

Dit item is verlopen op 02-03-2017.

Burgemeesters Edo Haan (Maassluis) en Arnoud Rodenburg (Midden-Delfland) verrasten woensdagmiddag 8 februari 2017 Floris van Dijk en Kevin van Dijk. De 15-jarige jongens, beiden leerling van het Revius lyceum, redden op zondag 22 januari 2017 een echtpaar dat met schaatsen door het ijs was gezakt.

De heer Zwartjes, voorzitter van EHBO district Zuid-Holland,  overhandigde de jongens de 'Gouden Pleister'. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die niet in het bezit zijn van een EHBO-diploma, maar levensreddende handelingen hebben verricht in afwachting van deskundige hulp. De burgemeesters waren bij de uitreiking aanwezig om de jongens ook namens de beide gemeenten te bedanken.

Vlakbij het Jachthuis

Floris van Dijk uit Maassluis en Kevin van Dijk uit Maasland schaatsten op 22 januari richting Vlaardingen toen vlakbij het Jachthuis een echtpaar voor hen door het ijs zakte. De jongens schoten het echtpaar direct te hulp en wisten liggend op het ijs ieder afzonderlijk een persoon uit het wak te halen.

Klasgenoten en familie 

De uitreiking van de 'Gouden Pleister' vond plaats op het Revius lyceum in Maassluis in het bijzijn van hun klasgenoten en families.