Burgemeester Haan helpt in Stadstuin De Vliet tijdens NLdoet

Dit item is verlopen op 27-03-2018.

Vele tienduizenden Nederlanders staken op 9 en 10 maart 2018 de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Ook Maassluis deed mee. Zaterdag schaarde burgemeester Haan zich bij de vrijwilligers van NLdoet die actief waren in Stadstuin De Vliet.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Snoeien, spitten en schoonmaken

In de tuin bij seniorencomplex De Vliet wordt sinds 2014 door de stadstuinders getuinierd. Er worden groenten en fruit verbouwd en er staan bakken met kruiden. Tijdens NLdoet kreeg de tuin een vroege voorjaarsbeurt waarbij burgemeester Haan de vrijwilligers hielp bij het snoeien, spitten en schoonmaken.

Opknapbeurt beurtschip Jansje

Wethouder Pleijsier was zaterdag 10 maart met de CDA-fractie op beurtschip Jansje. Het schip kreeg een opknapbeurt. Er werd flink geschuurd, geplamuurd en gelakt. Beurtschip Jansje maakt deel uit van de historische vloot in de haven.

Appelflapjes bakken

Een dag eerder was ook wethouder Keijzer actief. Hij hielp de vrijwilligers die appelflapjes bakten in geriatrisch centrum DrieMaasHave.

Kloppende hart

Wethouder Arnold Keijzer: "Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis ondersteunt deze actie van harte."

Meer informatie

Meer informatie over NLdoet van het Oranje Fonds is te vinden op de website www.nldoet.nl.