Burgemeester en wethouders voor de klas in Week van Respect

Dit item is verlopen op 26-11-2019.

Burgemeester Edo Haan en alle Maassluise wethouders stonden voor de klas in de Week van Respect. Zij verzorgden gastlessen bij scholen en gingen met de leerlingen in gesprek over respect.

Zo hopen zij kinderen en jongeren te inspireren om zelf bij te dragen aan een Maassluis waarin ruimte is voor iedereen. Van 4 tot 10 november 2019 was de Week van Respect.

Persoonlijke verhalen

De burgemeester stond vrijdag 8 november 2019 voor de klas bij IKC Startpunt aan de Vincent van Goghlaan. Door persoonlijke verhalen met jongeren te delen, kwamen onderdelen aan bod als sociale veiligheid, kritisch leren denken over sociale verhoudingen, participatie, identiteit en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Wethouders

Ook de Maassluise wethouders gingen op die manier het gesprek aan met de kinderen/jongeren. Wethouder Corine Bronsveld gaf haar gastles donderdag 7 november 2019 op basisschool De Dijck. Wethouders Fred Voskamp en Gerard van der Wees waren vrijdag 8 oktober 2019 aanwezig op de Lentiz Revius Mavo en wethouder Sjoerd Kuiper ging die dag naar IKC Panta Rhei aan het Dennendal.    

Iedere dag

De Week van Respect wordt jaarlijks in de tweede week van november gehouden en is een initiatief van de Respect Education Foundation. Natuurlijk is respect iets van iedere dag, maar deze week staat 'respect' vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Ook in Maassluis.

14e keer 

De Week van Respect werd voor de 14e keer gehouden. Sinds de start in 2006 zijn maar liefst 1,5 miljoen kinderen en jongeren bereikt.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.weekvanrespect.nl.

Foto's van het bezoek van burgemeester Haan aan IKC Startpunt (Fotograaf Annette Jansen).