Burgemeester en wethouders voor de klas in Week van Respect

Dit item is verlopen op 16-11-2018.

Burgemeester Edo Haan en alle Maassluise wethouders staan voor de klas in de Week van Respect. Zij verzorgen gastlessen bij scholen en gaan met de leerlingen in gesprek over respect.

Zo hopen zij kinderen en jongeren te inspireren om zelf bij te dragen aan een Maassluis waarin ruimte is voor iedereen. De Week van Respect duurt tot 11 november 2018.

'Verschillend maar gelijkwaardig' 

De burgemeester gaf maandag 5 november 2018 de eerste gastles op de Lentiz Revius Mavo en gaf daarbij aan hoe belangrijk het is dat je rekening houdt met anderen. "We zijn misschien verschillend, maar we zijn wel gelijkwaardig." De burgemeester ging vervolgens met de leerlingen in gesprek over de vraag hoe we er samen voor kunnen zorgen dat we (nog) meer respect voor elkaar hebben in Maassluis.

'Elkaar in je waarde laten'

Na de discussie vatte de burgemeester samen: "Respect tonen naar elkaar is elkaar in je waarde laten. We moeten het samen doen in deze stad en het is daarom belangrijk dat we naar elkaar luisteren en de ruimte geven aan elkaars idee├źn."

Iedere dag

De Week van Respect wordt jaarlijks in de tweede week van november gehouden en is een initiatief van de Respect Education Foundation. Natuurlijk is respect iets van iedere dag, maar deze week staat 'respect' vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Ook in Maassluis.

13e keer 

De Week van Respect wordt voor de 13e keer georganiseerd. Sinds de start in 2006 hebben ruim 3.500 scholen, 200 gemeenten, honderden burgemeesters en wethouders en 14 nationale sportbonden deelgenomen. Zo zijn maar liefst 1 miljoen kinderen en jongeren bereikt.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.weekvanrespect.nl.