Broekpolderweg afgesloten voor autoverkeer

De Broekpolderweg is vanwege werkzaamheden voor de aanleg van de Blankenburgverbinding van maandag 2 november tot en met vrijdag 18 december 2020 afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer.

Aannemer BAAK 'verschuift' in deze periode de Broekpolderweg een stukje noordwaarts. Van woensdag 28 tot vrijdag 30 oktober 2020 zijn er al voorbereidende werkzaamheden. Deze drie dagen is de Broekpolderweg tussen 6.00 en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. (Brom)fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden.

Omleiding

Het auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A20. Tractors en ander langzaam verkeer worden omgeleid via de Maassluissedijk. Woningen en bedrijven aan de Kortebuurt zijn bereikbaar via Maassluis. De verenigingen aan de Broekpolderweg en het recreatiegebied bij de Krabbeplas zijn bereikbaar via Vlaardingen.

Tijdelijk fietspad

Van 28 tot en met 30 oktober 2020 wordt voor (brom)fietsers een tijdelijk fietspad langs de A20 aangelegd, zodat zij vanaf november veilig langs de werkzaamheden kunnen rijden.

Werkzaamheden

Vanwege de aanleg van de Blankenburgverbinding krijgt de A20 tussen Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen in beide richtingen een extra rijstrook. Om ruimte te maken voor de verbreding wordt een deel van de Broekpolderweg 10 meter naar het noorden 'verschoven'.

Meer informatie op www.blankenburgverbinding.nl.