Brengt u polderproducten uit Midden-Delfland naar de stad?

Inwoners van de stad laten meegenieten van (h)eerlijke producten van Midden-Delflandse bodem. Dát is een van de missies van Groenfonds Midden-Delfland. Want wat je van dichtbij haalt, is smaakvoller en stukken duurzamer dan van ver.

Heeft u een goed idee hoe inwoners en ondernemers rondom Midden-Delfland lekker te maken voor zuivel en vlees uit Midden-Delfland? En wilt u dit idee verder brengen? Dan helpt Groenfonds Midden-Delfland u een handje met een opstartsubsidie.

Hoge kwaliteit en vol van smaak

De boeren van Midden-Delfland maken ambachtelijke producten die hun oorsprong hebben in het agrarisch landschap. Hun zuivel- en vleesproducten zijn van hoge kwaliteit en vol van smaak. Daarnaast zorgen de boeren ervoor dat het Midden-Delflandse landschap open, groen en authentiek blijft, met weidevogels en andere dieren.

Verdienmodel ingewikkelder

De meeste boeren in Midden-Delfland zijn al meer dan 10 jaar kringloopboer. Zij werken op kleine percelen. Biodiversiteit, klimaat, educatie en recreatie zijn leidend in hun bedrijfsvoering. Het zal u niet verbazen, dat hun commercieel verdienmodel stukken ingewikkelder is dan dat van hun collega's elders in het land die intensiever en grootschaliger boeren. De zorg voor het landschap en kennisoverdracht levert namelijk veel werk op, maar amper extra inkomsten.

Nieuwe verdienmodellen

Om hun werk voor het landschap te kunnen blijven doen, hebben deze melkveehouders nieuwe verdienmodellen nodig. Bijvoorbeeld door nieuwe producten te bedenken. Of hun zuivel en vlees via andere kanalen te verkopen via slimme marketingstrategieën. Het idee is dat het polderproduct 'vermarkt' wordt in omliggende gemeenten als Den Haag, Delft, Westland, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis én Pijnacker-Nootdorp. Het gebied van Oude Leede doet namelijk ook mee.

Subsidie voor een goed idee

Heeft u een idee dat aansluit bij uw huidige manier van leven of wilde u al langer iets anders doen? Groenfonds Midden-Delfland brengt u graag in contact met een boer om uw plan verder te brengen. De subsidieregeling staat in ieder geval open tot 1 januari 2021. Let op, uw idee moet daadwerkelijk leiden tot (extra) verkoop in de stad.

Voorbeelden en regeling

Meer weten? Op www.groenfondsmiddendelfland.nl staan inspirerende voorbeelden en de subsidieregeling met voorwaarden. Of neem contact op met Groenfonds Midden-Delfland via groenfonds@middendelfland.nl.