Brandweer nodigt senioren uit voor 'Broodje Brandweer'

Dit item is verlopen op 17-09-2017.

Zelfstandig wonende 65-plussers in Maassluis worden bij de brandweer uitgenodigd om onder het genot van een broodje met brandweermensen van gedachten te wisselen over de brandveiligheid thuis.

Tijdens dit bezoek komen verschillende onderwerpen aan de orde. De 65-plussers komen meer te weten over de brandweer in hun stad en kunnen alle vragen stellen over het voorkomen van brand en wat te doen als er toch brand zou uitbreken.

Speciale aandacht

Bij iedereen kan brand uitbreken maar oudere zelfstandig wonende inwoners behoren tot een groep die speciale aandacht verdient.

Zesde bijeenkomst

Op zaterdag 16 september 2017 vindt alweer de zesde bijeenkomst plaats waarvoor alle inwoners van 65 jaar en ouder uit de Oranjewijk en Sluispolder Oost (inclusief Zuidbuurt en Vlaardingsedijk) persoonlijk zijn uitgenodigd. Deze bijeenkomst vindt plaats in de brandweerkazerne van Maassluis (Elektraweg 3) en begint om 11.00 uur met een welkomstwoord door burgemeester Haan. De brandweer werkt binnen dit project, als onderdeel van Veilig Leven, samen met de gemeente Maassluis

Aanmelden

Bent u woonachtig in bovengenoemde wijk en heeft u zich nog niet opgegeven? U bent van harte welkom. Aanmelden kan door het sturen van een e-mailbericht naar: broodjebrandweer@vr-rr.nl of via het informatienummer 0900-8387.

Informatie via website en informatienummer

Het project 'Broodje Brandweer' in Maassluis is onderdeel van de campagne 'Veilig Leven'. De brandweer Rotterdam-Rijnmond heeft hiervoor een informatienummer opengesteld: 0900-8387 (kosten 10 cent per minuut) en een website www.rijnmondveilig.nl. Deze biedt informatie en geeft tips over hoe de brandveiligheid in de eigen woning kan worden verbeterd.