Bouw van 27 sociale huurwoningen Gijsbert Dirkzwagerstraat van start

Dit item is verlopen op 23-07-2019.

Wethouder Sjoerd Kuiper van de gemeente Maassluis, bestuurder René de Groot van Maasdelta Groep en directeur Paul Wieland van Koninklijke Dirkzwager sloegen dinsdag 18 juni 2019 de eerste paal van de nieuwe sociale huurwoningen aan de Gijsbert Dirkzwagerstraat.

Daarmee is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 27 energiezuinige sociale huurwoningen op het voormalige Pallet-Potterrein in Maassluis. Van de 27 huurwoningen zijn 20 woningen gelegen aan de nieuwe Gijsbert Dirkzwagerstraat, 4 woningen aan de A.E. Maasstraat en 3 woningen aan de Heldringstraat. De ontwikkeling van de Gijsbert Dirkzwagerstraat verbindt de A.E. Maasstraat en de Heldringstraat met elkaar.

Betaalbare woningen

Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. ruimtelijke ordening en volkshuisvesting): "Maassluis investeert in duurzame en gemengde wijken die ook de sociale cohesie bevorderen. Met de bouw van deze 27 sociale huurwoningen komen we tegemoet aan de grote vraag naar woningen voor Maassluizers met een beperkt budget. Ik ben trots dat we als gemeente met Maasdelta samen investeren in duurzame en betaalbare woningen." Belangstellenden konden vanaf 17 mei 2019 via Woonnet Rijnmond reageren. Op dit moment vindt de toewijzing aan de kandidaat-huurders plaats.

Nul op de meter 

Bij de nieuwe eengezinswoningen wordt slim gebruik gemaakt van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen zoals zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers zodat het netto energiegebruik tot nul gereduceerd wordt. Daarnaast wordt er klimaat-adaptief gebouwd. Zo wordt er een afwateringsysteem aangelegd waarmee het regenwater niet het riool belast maar in de tuinen en openbare ruimte kan worden opgevangen. Bouwbedrijf Waal bouwt de woningen in opdracht van Maasdelta en de gemeente zorgt voor de openbare ruimte.

Planning bouw

De heiwerkzaamheden duren ongeveer drie weken. De nieuwe woningen worden naar verwachting begin 2020 aan de huurders opgeleverd.

Meer informatie

Voor meer informatie over het project Gijsbert Dirkzwagerstraat kunt u terecht op de website van de gemeente Maassluis of op de website van Maasdelta.