Bouw 18 koopwoningen in Sluispolder-West in Maassluis van start

Dit item is verlopen op 15-01-2019.

De bouw van 18 nieuwe koop-eengezinswoningen aan Bilderdijklaan in Maassluis is 21 november 2018 officieel gestart. Het startsein werd, in het bijzijn van de toekomstige bewoners, gegeven door wethouder Sjoerd Kuiper. 

In september 2018 startte ook de bouw van de naastgelegen 28 huurwoningen aan het Da Costaplein.

Duurzame, gemengde wijk 

In Sluispolder-West investeren Maasdelta en de gemeente in een duurzame, gemengde wijk met goede voorzieningen en mooie woningen. Zowel koop als sociale huur.

85% uit Maassluis

Wethouder Kuiper vindt het prachtig om te zien hoeveel mensen kiezen voor een toekomst in deze mooie gemengde wijk, met alle voorzieningen dichtbij en op loopafstand van het centrum. "De nieuwe bewoners komen voor 85% uit Maassluis. Onder meer bewoners van wie hun woning is gesloopt. Zij wonen nu tijdelijk in een wisselwoning en de huurders kunnen dankzij de afspraken tussen Maasdelta en de gemeente terugkomen in een splinternieuwe woning met dezelfde woonlasten."

46 woningen

De in totaal 46 woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Van Wijnen. De 18 koopwoningen zijn verkocht en de 28 sociale huurwoningen worden verhuurd door Maasdelta in de sociale huursector.

Tuindorp-stijl

De wijk Sluispolder-West transformeert in een rap tempo naar een veelzijdige woonwijk. Pedro van Zundert, projectontwikkelaar bij Van Wijnen: "In dit deel van de wijk hebben wij gekozen voor tuindorp-stijl, wat je terugziet in de architectuur van de woningen en in het vele groen rondom de woningen."

Sluispolder-West

Sluispolder-West verandert gestaag onder aanvoering van Maasdelta en de gemeente. Eerder bouwde Van Wijnen hier al 20 sociale huur-eengezinswoningen aan de Jan Luykenstraat. Vanaf 2020 volgen nog 23 koopwoningen, waarmee het gebied wordt afgerond.

Binnenstad

Vanaf 2019 realiseert van Wijnen nog eens 64 sociale huurwoningen voor Maasdelta in de binnenstad van Maassluis, aan de Jacob Catsstraat, Roemer Visscherstraat en Constantijn Huygensstraat.