Blik op de toekomst van Maassluise kunst en historie

Dit item is verlopen op 10-09-2019.

De voorzitters van de Stichting Museum Maassluis, de Historische Vereniging Maassluis en de Vereniging Vrienden van Museum Maassluis hebben dinsdag 6 augustus 2019 het rapport 'Een goed bewaard geheim' officieel overhandigd aan wethouder Corine Bronsveld.

Bij het opstellen van dit visiedocument speelde de vraag hoe het Museum Maassluis aantrekkelijker kan worden gemaakt voor inwoners van Maassluis en bezoekers van buiten Maassluis. Waarbij een combinatie van de huidige historische en kunstcollectie leidend kan zijn.

Cultureel erfgoed

In het rapport zijn de grote lijnen benoemd om het cultureel erfgoed levend te houden en een aantrekkelijk aanbod te bieden aan bezoekers. Het is gebaseerd op een groot aantal gesprekken met betrokkenen, waaronder de vrijwilligers. Het geeft nog niet alle oplossingen; daar moet nog in detail naar gekeken worden.

Verbinding

Wethouder Bronsveld geeft aan dat de gemeente het rapport aandachtig zal bestuderen en spreekt haar waardering uit voor dit belangrijke initiatief van de betrokken partijen: "Kunst, historie en cultuur zorgen voor verbinding in de Maassluise samenleving en geven Maassluis haar eigen karakter."

Samenwerking

Ook benadrukte zij het belang van de samenwerking van partijen op dit gebied. Zo ontving zij bijvoorbeeld eerder ook al het onderzoek 'Cultuurhistorische waardering Museumschip zeesleepboot Hudson'. Door de krachten te bundelen is er meer mogelijk en kan Maassluis veel aantrekkelijks blijven bieden aan inwoners en bezoekers.

Fotobijschrift: (van links af) Erna Te Spenke (HVM), Hans Ploeg (Museum Maassluis), Victor Knippenberg (Vereniging Vrienden van Museum Maassluis en Kees Tempelaars (HVM) overhandigen het rapport aan wethouder Corine Bronsveld (midden). (Fotograaf Peter Farla)