Binnenkort peuteropvang bij alle basisscholen in Maassluis

Dit item is verlopen op 23-05-2018.

Voor peuteropvang in Maassluis worden met ingang van het schooljaar 2018-2019, naast het bestaande aanbod, nog verschillende extra locaties gerealiseerd. Aan alle basisscholen in Maassluis is dan een locatie voor peuteropvang verbonden.

Hiermee wordt een soepele overgang naar de basisschool mogelijk gemaakt. Drie peuterlocaties blijven zelfstandig opereren.

Voorbereiding op basisonderwijs

In Maassluis bieden kinderdagverblijven en peuteropvang voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan voor peuters van 2 tot 4 jaar. Zo worden peuters spelenderwijs, met ontwikkelingsgerichte activiteiten, voorbereid op het basisonderwijs.

Overstappen mogelijk

Na de zomervakantie hebben ouders de mogelijkheid om hun peuters over te plaatsen naar een andere locatie voor peuteropvang. Ouders/verzorgers die al weten welke basisschool hun kind later gaat bezoeken, kunnen dan al kiezen voor een peuteropvang die verbonden is aan die school.

Vrije keuze

De koppeling met de gewenste basisschool is niet verplicht maar het wordt wel aangeraden. Ouders/verzorgers kunnen ook kiezen voor een zelfstandige peuteropvanglocatie.

Meer informatie

Meer informatie over locaties voor peuteropvang, de openingstijden, kosten en inschrijving is te vinden op de websites van: