Bevlogen ondernemers gezocht

Dit item is verlopen op 15-08-2018.

De inschrijving voor de verkiezing MVO-ondernemer van het jaar is geopend. Ondernemers uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan, kunnen hiervoor worden voorgedragen. Nomineren kan tot 15 augustus 2018.

Uit de inzendingen kiest een jury, bestaande uit kopstukken uit de regio, drie genomineerden. Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, wordt de winnaar gekozen tijdens het eerste evenement van het Sociaal Economisch Netwerk met sprekers als voorzitters Hans de Boer van VNO-NCW en MariĆ«tte Hamer van de Sociaal Economische Raad.

Oog voor mens en milieu

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ondernemen met oog voor mens en milieu. Er zijn ondernemers die het al jaren doen en die een voorbeeld zijn voor anderen. De MVO-trofee is in het leven geroepen om koplopers publiekelijk te waarderen en belonen.

Inspireren

Dit zijn bedrijven die in hun bedrijfsvoering de waarden People, Planet en Profit optimaal inzetten. De verkiezing moet andere ondernemers in de regio inspireren om hetzelfde te doen. Zo draagt de MVO-trofee bij aan een duurzamere bedrijfsvoering en een samenleving waarin iedereen meedoet.

Jury

De verkiezing MVO-ondernemer 2018 is een initiatief van het Sociaal Economisch Netwerk in de regio Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De zevenkoppige jury bestaat uit gerenommeerde vertegenwoordigers vanuit dit netwerk. De juryleden zijn:

  • Dolf Bierhuizen, ondernemersnetwerk De Maatschappij,
  • Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts,
  • Edo Haan, burgemeester van Maassluis,
  • Alphons de Koning, ABN AMRO,
  • John Massaar, Fonds Schiedam Vlaardingen,
  • Mohammed El Mokaddem, Koppert Cress en voormalig wethouder gemeente Westland en
  • Chris Oerlemans, directeur Kloet Onderhoud en lid Economische Adviesraad Vlaardingen.

Zij worden uitgebreid voorgesteld via de website www.sen-mvs.nl.

Stemmen voor winnaar

De jury selecteert begin september de drie genomineerden. Tijdens het  eerste evenement van het Sociaal Economisch Netwerk op 10 oktober 2018, worden de juryrapporten en video's van de drie genomineerden gepresenteerd. Alle aanwezigen brengen die dag hun stem uit en bepalen gezamenlijk wie de winnaar wordt. Daarnaast zijn er onder meer lezingen van de voorzitters Hans de Boer van VNO-NCW en MariĆ«tte Hamer van de Sociaal Economische Raad.

Nomineren

Bent of kent u een ondernemer die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan? Dan kunt u uzelf of die ander nomineren voor de verkiezing MVO-ondernemer 2018. Nomineren kan via www.sen-mvs.nl. Hier vindt u alle benodigde informatie en de voorwaarden.