Avonturis, Cruyff Court en skatebaan gaan dicht, weekmarkten stoppen tijdelijk

Dit item is verlopen op 08-04-2020.

Als gevolg van de extra maatregelen die de Rijksoverheid maandag 23 maart 2020 heeft aangekondigd om het coronavirus in Nederland onder controle te krijgen zijn ook in Maassluis een aantal aanvullende lokale besluiten genomen. Het stadsbestuur heeft besloten om natuurspeelplaats Avonturis, de skatebaan en de Cruyff Court aan de Mozartlaan te sluiten. 

Het Vrijheidspark tussen de Dr. Jan Schoutenlaan en de burgemeester Schwartzlaan is tussen zonsondergang en zonsopgang dicht. Daarnaast zijn collectes tijdelijk niet toegestaan. Op die manier willen burgemeester en wethouders groepsvorming en onnodige contactmomenten voorkomen waarbij de kans bestaat het coronavirus door te geven.

Weekmarkten stoppen tijdelijk

Het college van B en W heeft verder besloten de weekmarkten tijdelijk te stoppen. Reden is het besluit van het kabinet om bijeenkomsten en vergunningplichtige evenementen te verbieden. Maassluis volgt daarmee ook de regionale trend markten te sluiten.

In Maassluis wordt, net als in de rest van Nederland, naleven van de landelijke en lokale richtlijnen nu strikter gehandhaafd.

Blijf thuis

In heel Nederland geldt dat iedereen zoveel mogelijk thuis blijft. Ga alleen naar buiten voor werk als je niet thuis kunt werken. Ga verder alleen naar buiten voor noodzakelijke boodschappen (doe dit alleen), een frisse neus of de zorg voor een ander. Houd daarbij altijd 1,5 meter afstand en vermijd groepsvorming. Door het beperken van sociale contacten is de kans kleiner dat je elkaar besmet.

Groepsvorming

De burgemeester kan een locatie, wijk of straat aanwijzen voor een verbod op groepsvorming. Op deze plaats mag dan geen groepsvorming plaatsvinden met meer dan 3 personen. Van verboden groepsvorming is sprake als drie of meer mensen (die geen huishouden vormen) niet de 1,5 meter afstand in acht nemen.

Verkouden?

Blijf thuis als je last hebt van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Heeft u koorts dan blijven ook uw huisgenoten thuis. Met uitzondering van mensen in cruciale beroepen en vitale processen.

Evenementen en bijeenkomsten

Alle evenementen en bijeenkomsten, ook met minder dan 100 personen, worden afgelast tot 1 juni 2020. Denk daarbij ook aan kleinere bijeenkomsten zoals verjaardagsfeestjes. In principe is het advies om naast het eigen gezin, het bezoek thuis te beperken tot 3 personen. Hou ook dan rekening met de 1,5 meter afstand van elkaar.

Contactberoepen

Kappers, nagelsalons en schoonheidsspecialisten sluiten tot en met 6 april. Dit geldt ook voor andere zogenaamde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging. Voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten geldt: werk zoveel mogelijk via beeldbellen.

Winkels

Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen de 1,5 meter afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.

Burgemeester Haan doet een dringend beroep op alle Maassluizers om de regels goed na te leven. Samen zijn we Maassluis.