Autocentrum Kroes geeft Syrische jongere een kans

Dit item is verlopen op 20-03-2019.

Zuheer Marere (18) werkt ruim een half jaar als leerling-monteur bij Autocentrum Kroes in Maassluis. Zuheer komt oorspronkelijk uit Syrië, woont pas 2,5 jaar in Nederland en spreekt goed Nederlands. Vier dagen in de week werkt hij bij Kroes en een dag in de week volgt hij een opleiding tot tweede monteur.

Erik Kuiken, directeur van Autocentrum Kroes, vertelt dat het lastig is om goed personeel te vinden. "Zuheer belde naar aanleiding van een vacature in De Schakel en stond een kwartier na zijn telefoontje al op de stoep. Omdat hij heel gemotiveerd bleek, hebben we hem een kans gegeven. Daar hebben we tot op de dag van vandaag geen spijt van. Het is een enthousiaste en leergierige jongen die gemotiveerd is het vak te leren en die goed in het team past. Net als bij iedere nieuwe medewerker ben je soms wat meer tijd kwijt aan begeleiding of uitleg. Ook de collega-monteurs zien hoe hij groeit in het vak en steeds meer zelfstandig doet."

'Ga er op af'

Zuheer is blij dat hij nu als automonteur aan de slag is. Hij las de Schakel en reageerde meteen op de vacature. Hij wilde geen brief sturen maar meteen in gesprek gaan. Daarom belde hij en stond binnen een kwartier op de stoep. Zijn tip aan andere jongeren is dan ook: "Als je iets ziet dat je leuk en interessant vindt, ga er gewoon op af!"

Integreren via werk

Ondanks de economische bloei zijn er in Maassluis nog steeds veel mensen in de bijstand. Dat zijn vooral mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een beperking of taalachterstand, waaronder veel statushouders. Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. werk en inkomen, integratie) vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen komen. "Werken is dé manier om te integreren en deel te kunnen nemen aan de samenleving. De gemeente Maassluis helpt via Stroomopwaarts en ondersteunt mensen die niet meteen op eigen kracht betaald werk vinden. Dat lukt alleen als werkgevers ook mensen kansen geven die wat meer ondersteuning nodig hebben. Autocentrum Kroes geeft daarin een goed voorbeeld."

Meer begrip voor elkaar

Sjoerd Kuiper en Erik Kuiken geven aan dat hier sprake is van een win-win situatie als statushouders een kans wordt geboden. Erik Kuiken: "De mening over vluchtelingen is bij de medewerkers in ons bedrijf echt veranderd. Door met elkaar samen te werken, leer je ook de andere kant van het verhaal kennen. Zo creëer je meer begrip voor en betrokkenheid bij elkaar. Dat is mooi." Wethouder Sjoerd Kuiper hoopt dat meer ondernemers in Maassluis dit gaan doen: "Iemand uit deze groep een kans geven levert niet alleen zeer gemotiveerde en loyale medewerkers op, maar is ook een van de beste manieren om discriminatie tegen te gaan. Ik roep alle werkgevers in Maassluis op om iedereen een eerlijke kans te geven."

Andere ervaringen

Lees meer inspirerende ervaringen van ondernemers die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven op www.kanduswel.nl.