Adviesraad Samenlevingszaken vergadert op 18 april

Dit item is verlopen op 19-04-2018.
Logo van Adviesraad Samenlevingszaken

De Adviesraad Samenlevingszaken vergadert woensdag 18 april 2018. De bijeenkomst vindt plaats in het stadhuis aan de Koningshoek 93.050.

De vergadering begint om 16.00 uur en is openbaar. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Toelichting werkzaamheden Pameijer

Op de agenda staat onder meer een toelichting door een vertegenwoordiger van Pameijer op de werkzaamheden van deze welzijnsorganisatie in Maassluis. Pameijer ondersteunt mensen voor wie deelnemen aan de samenleving lastig is, bijvoorbeeld door psychische problemen of een (lichte) verstandelijke beperking. 

Agenda

De volledige agenda met toelichting is te vinden op de website van de Adviesraad Samenlevingszaken: www.adviesraadsamenlevingszakenmaassluis.nl.

Wat doet de adviesraad?

De adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders over onderwerpen op het gebied van zorg, welzijn, werk en inkomen. Het kan bijvoorbeeld gaan over schuldhulpverlening, huiselijk geweld, gezondheidszorg, jeugdzorg, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Deskundigenpool

De adviesraad maakt gebruik van een deskundigenpool. Dit is een soort klankbordgroep van (ervarings)deskundigen.

Inspreken

Niet-leden van de Adviesraad Samenlevingszaken kunnen bij het begin van de vergadering inspreken over onderwerpen op het gebied van 'samenlevingszaken' in Maassluis en idee├źn naar voren brengen. Insprekers kunnen niet het woord voeren over personen.