Advies, ondersteuning of zorg nodig? VraagRaak is er voor u

Dit item is verlopen op 24-01-2018.

Iedereen wil gezond en zelfstandig leven, wonen en werken. Maar soms lukt dat (even) niet. Dan staat wijkteam VraagRaak voor u klaar.

Bij VraagRaak werken professionals op het gebied van welzijn, zorg en gezondheid. Zij helpen u met praktische oplossingen als u problemen heeft en er zelf niet uitkomt.

Voorbeeld

Bijvoorbeeld als eenzaam bent. Hoe dit werkt in de praktijk, kunt u lezen in onderstaand voorbeeld.

Alleen thuis

Wim (68) zat al maanden alleen thuis. Contact met de buren had hij niet. Wel deed hij twee keer per week boodschappen met zijn dochter, maar verder had hij weinig aanspraak. Hij durfde nog nauwelijks alleen naar buiten nadat hij op straat een paar keer onwel was geworden.

Melding bij wijkteam

De dochter zag haar vader steeds verder wegzakken en vond dat het zo niet langer ging. Ze klopte aan bij wijkteam VraagRaak. Een medewerker van het wijkteam ging met vader en dochter in gesprek. Wim vertelde dat hij erg graag naar buiten wilde maar dat niet alleen kon.

Wandelmaatje

De medewerker van het wijkteam nam contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Al snel had Wim een wandelmaatje. Eens in de week trekken beide heren er nu op uit. De boulevard langs de Nieuwe Waterweg is hun favoriete bestemming. En Wim gaat weer een stuk vrolijker door het leven. 

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig? Klop dan aan bij wijkteam VraagRaak. Dat kunt u zelf doen, maar ook mensen uit uw omgeving . U vindt het wijkteam aan de Haydnlaan 3 in Maassluis.

Openingstijden

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur kunt u zonder afspraak bij VraagRaak binnenlopen. Het wijkteam is alle werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur via 010-5931500. Via de website www.vraagraakmaassluis.nl kunt u 24 uur per dag een vraag stellen. U krijgt binnen twee werkdagen antwoord.